Twist cheese bun ni memang selalu beli kalau pergi kedai roti kat Malaysia. Jadi lepaskan rindu buat bun ni.. sedap.. tambah kalau cicah dengan air panas.. sedapnya masuk tekak..
Bahan-bahan
120ml susu segar
50g telur
300g tepung roti
3 sudu besar gula
1 sudu kecil garam
60g butter
1 sudu kecil dry yeast
topping
parutan cheese
gula
Cara-cara
1.Masukkan semua bahan-bahan ikut turutan dari atas ke bawah ke dalam breadmaker.. ON kan dan tunggu siap.
2.Keluarkan dari breadmaker. Bahgiakan kepada 12 bahagian dan buatkan bentuk bulat. Rehatkan 10 minit.
3.Kemudian buat memanjang dua bentuk dan pusing dantara satu sama lain.
4.Biarkan naik 2 kali ganda.
5.Taburkn cheese dan gula.
6.Bakar selama 10-12 minit pada suhu 180C.
7.Jika roti belum perang, biarkan roti dalam oven selama lebih kurang 5 minit sebelum dibawa keluar
Labels: roti