24 January 2013

Kembali dan cerita di Hokkaido

Assalamualaikum.. salam Maulidur Rasul, Selawat dan salam buat Nabi junjungan kita, Moga kita dapat menghayati dan mengikut sunnah baginda dalam kehidupan harian. InsyaAllah. hampir 5 bulan blog ini tidak ita pedulikan, bermula dari sibuk dengan Simple Homemade Cake sehinggalah sibuk dengan urusan pulang ke Malaysia dan sekarang sibuk dengan urusan anak-anak dan ita pun telah mula berkerja. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan untuk pengetahuan semua ita pulang dahulu bersama anak-anak ke Malaysia dan suami masih meneruskan pengajiannya insyaAllah jika semuanya berjalan lancar lagi 1-2 bulan lagi tamatlah pengajiannya dan esok dan minggu depan ada tugasan yang berat buat suami untuk diselesaikan moga dilancarkan lidah, dipermudahkan urusan seterusnya berjaya.. doa-doakan ye..:)

Betapa seronoknya apabila ada rakan blog yang bertanya kenapa ita lama tak update blog. Ada yang bertanya di facebook dan ada yang email risau jika terjadi apa-apa pada ita. Sangat terharu akan persahabatan ini. secara jujurnya ita sayang sangat dengan blog ini sebenarnya sebab ini semua kenangan dan titik tolak akan apa yang ita rasakan sekarang namun batasan waktu dan terkadang 'mood' hilang untuk menulis dek kerana kepenatan. namun jika berkelapangan dan semuanya berjalan lancar dan biasa dengan kehidupan dimalaysia akan cuba untuk menulis disini. Terima kasih semua.

Alhamdulillah setelah hampir 3 bulan diMalaysia anak-manak makin boleh menyesuaikan diri, Fateh yang dulu asyik dengan mama je dah mula bersekolah dan semakin serasi dengan guru dan rakan. Ita sangat gembira dengan perkembangannya. Fathnin yang agak kesian disebabkan agak berat dan letih dengan tugas dan jadual harian. pagi bersekolah di sekolah kebangsaan dan petang bersekolah agama pula, namun itu semua untuk kebaikannya, tambahan ita tak mahu dia jauh ketinggalan dengan murid2 di Malaysia yang pandai2 belaka.

Cukup dulu ita bercerita tentang ita, sekadaringin kongsikan beberapa info di Hokkaido sewaktu ami kesana pada bulan September 2012. Satu kenangan yang indah dan tidak tergambar dengan lensa kamera keindahan ciptaan Allah disana.


* alamak bateri nak habis sempat nak upload gambar je.. cari bateri tinggal di sekolah plak.. InsyaAllah nanti ita masukkan infonya ye ( mood baru bersemangat nak uadate blog dah bateri nak habis.. huhuhuhu)

 
Perjalanan bermula menaiki kapal terbang Air asia.. tambang semurah 4580 yen sehala. tedrapat 3 penerbangan setiap hari. Bagi kami amat selesa lebih kurang 1jam setengah ++ sahaja perjalanan dari Narita ke chitose airport. Link airasia http://www.airasia.com/jp/en/home.page
 
 
 
 

Day 1  Hill of Zerubu & hill of atom .. taman ini tepi jalan dan buka 24 jam.. kami pergi awal pagi namun masih belum beroperasi lagi. Sekadar bergamba sekitar taman ini.. di taman ini bunga matahari belum kembang lagi.. bunga lain juga belum kembang sepenuhnya. Link http://www.furano-kankou.com/english/hyperlinks/FF-Hill-of-Zerubu.htm
 






















19 Comments:

  1. suri solehah said...
    salam mailidurassul ita,,oh ita dah balik msia ye,,patutlah sepi lama,,mcm anak2 sek di mlsia?.,seronok tengok gambar2 yang ceria tu,,terutama yg berlatar belakangkan bunga bunga tu...berangan akak sekejap..
    Yatie said...
    Salam Maulidurassul Ita dan slmt kembali ke Msia, moga dipermudahkan segala urusan di sini juga urusan suami di Japan...akak sentiasa doakan yg terbaik buat Ita sekeluarga.
    Salami Simon said...
    Selamat menyambut Maulidur Rasul buat Ita sekeluarga... terubat rindu bila Ita dah mula aktif semula...moga suaminya dapat berurusan dengan mudah di sana!
    FnF Simple Life said...
    seronok tgk gamba2...cantik2 semuanye
    KakAsma said...
    ita,

    selamat berkarya kembali,
    bila kita boleh bersua gaknya yea..
    akak doakan semoga ita gembira selalu dan take care yer

    cantik sungguh gambar2 yang ita amek..bestkan pemandangan nya..suka tengok
    Azlita Aziz said...
    Salam Maulidurassul Juwita

    ooo.. rupanya dah kembali ke Malaysia, padanlah lama menyepi..
    Selamat kembali ke tanah air

    Buat suami Juwita semoga berjaya

    cantik gambar-gambar tu.. ralit mata melihatnya..
    dZana said...
    aslmkum ita.. dah sibuk bertugas rupanya.. akk pun jarang2 dpt online.. buzy dgn keje2 sek yg ntah ape2 .. selamat bertugas n mgurus anak2..
    erny firdaus said...
    selamat kembali ke tanahair...patutlah lama xupdate..rindu ngan gambar2 resipi Ita yang cantik dan lazat... ;-)
    ZarinAziz said...
    As salam Juwita..welcome back..lama betul menghilang..lepas ni update slalu k..;)
    Nur-nba said...
    Salam Maulidur Rasul buat Kak Juwita.. Lamanya tak dengar berita akak.. Banyak gambar2 yang cantik dan ceria.. terubat rindu..

    Teruskan menulis blog ye kak...
    zana fahmi said...
    Selamat kembali ke Malaysia Ita, panas la pula di sini. Kat sana, berbungkus..hehe..tapi panas macamana pun tetap seronok negara sendiri kan?

    Kumpul je cerita banyak2 Ita, draftkan lepas tu bila rasa nak publish, tinggal tekan button tu..hehe. Nak cari masa utk menulis tu payah kan?
    εïзmummyHazaεïз said...
    Selamat kembali ke msia.. Patutla k.ita dah lama x update blog.. Moga2 k.ita berblog balik bila dah ade di sini :)
    Anonymous said...
    Someone essentially assist to make severely articles I
    would state. This is the very first time I frequented your website page and so
    far? I amazed with the research you made to create this actual submit incredible.

    Excellent activity!

    Feel free to surf to my web page; Sidney Crosby Black Jersey
    Anonymous said...
    When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is added I get four e-mails with the
    same comment. Is there any way you can remove me from that service?

    Many thanks!

    Feel free to surf to my blog post; Michael Kors Outlet
    Anonymous said...
    I love what you guys are up too. Such clever work and coverage!
    Keep up the amazing works guys I've incorporated you guys to our blogroll.

    Also visit my web page - http://slc-wireless.com/chaussures-de-football-pas-cher.html
    Ummi said...
    Assalamualaikum Juwita...rindunya lama x dgr kabar berita...sihat ke? Skrg duduk mana? Now dah x berblog eh, Ita bisnes ke... ^__^ salam sayang..
    karthik said...
    this is such a nice and useful information for us...i appreciate urs word Free Blogger premium Themes
    tenku butang said...
    Haiiiii..Cakkk!!
    done follow sini no. 785
    sudilah kiranya follow me back yea..
    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    dan my 2nd blog
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/
    Anonymous said...
    Greetings! Quick question that's completely off topic.
    Do you know how to make your site mobile friendly? My weblog looks weird when browsing from my iphone 4.
    I'm trying to find a theme or plugin that might be able
    to correct this problem. If you have any recommendations, please share.
    Cheers!

    my page live jasmine

Post a Comment



Share it

About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG