30 June 2009

Udang Goreng Oat


Hari ni masak simple je udang goreng oat.. ini pun hubby yang request.. Alhamdulillah sedap.. Fathnin pun suka udang goreng ni.. jadi senang bagi makan oat atas udang ni je..


Bahan-bahan

8 ekor udang besar
4 sudu Tepung tempura atau tepung gandum pun boleh
sedikit garam
sedikit kunyit
sedikit paprika jika suka pedas
5 + 2 sudu oat
sedikit air
minyak untuk mengoreng

cara-cara
1. masukkan tepung gandum, garam,kunyit, paprika, 2 sudu oat dan air jangan terlalu cair.
2. panaskan minyak. sambil tu gaulkan udang bersama tepung tadi.
3. kemudiaan goleh udang tadi ke adalam oat pula. jika mahu kan tebal kulitnya ulangi step 2 dan 3 sebanyak 2 kali.
4. Goreng sehingga kekuningan

6 Comments:

  1. iLa said...
    ayam goreng oat pun yummy..
    iLa said...
    This comment has been removed by the author.
    Jiya said...
    cantek toi udang goreng oat akak ni cam kena syelek. berkilat! akekekekek... oat dier pon cantek.
    Juwita Jamaludin said...
    to ila.. heheh yela memang sedap.. ita saja buat sedap .. ranggup

    to jiya.. minyak jiya tu yang berkilat.. heheheh
    blogresipi said...
    Naper nampak oat nie basau2 jer ek... cam best jer... tak terkeluar ke masa goreng nie Kak?
    Juwita Jamaludin said...
    to ijan.. memang oat ni akak rasa besar sikit.. hehehe.. tak terkeluar ijan.. dia melekat je

Post a Comment



Share it

About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG