Bun kari ni sebenarnya dah habis masuk perut dah.. ita buat bekal pergi jalan-jalan Odaiba, tokyo baru-baru ni.. sekarang ni jepun tengah cuti.. cuti golden week.. jadi ita ni walaupun cuti abang tetap pergi lab jugak.. jadi kami pun tak cuti la.. sedih2..
Bahan-bahan
roti
120 ml air
270 g tepung roti
30 g telur
10 g susu tepung
40 g mentega
40 g gula kastor
1/2 camca teh garam
1 camca teh instant yeast
inti
Bawang besar di potong dadu
1/2 cawan ayam ( mince)
2 biji kentang
1 1/2 sudu serbuk kari
sedikit garm
sedikit gula
100 mll air
* Masakkan bawang besar dan ayam dengan sedikit minyak.. setelah itu masukkan bahan lain sehingga kentang empuk dan kering.
cara-cara
1. masukkan kedlm breadmaker dan pilih dough dan onkan
2. setelah siap canaikan doh dan letakkan inti ditengah2 dan buat bulat..
3. naikkan doh roti 2 kali ganda
4. Bakar dengan suhu 190 selam 15 minit
Labels: roti