19 May 2009

Tag dari kak asma


Tag ni dari kak asma.. heheeheh.. malu juga nak cerita kisah dulu-dulu ni.. tapi kena sporting la .. betul tak kak.. hehehehe.. so panjang lagi tu tapi cerita yang pendek2 je la..

When was your engagement?
ini soalan paling susah nak jawab sebab tak bertunang rasmi , datang merisik pastu terus nikah.. haahahha... sebab waktu tu pun tengah study.. Arwah abah suruh ita kahwin ..

When is your marriage anniversary?
em.. biasanya kami akan ambil tarikh nikah 14 oktober 2001, tapi ingat juga tarikh kahwin (kenduri) 6 april 2002.. lamakan.. sebab waktu tu saja nikahkan dulu tapi kenduri buat 6 bln lepas tu.. emak takut ta takut mengandung time belajar.. ahhhhahaah..

How long you know your spouse?
kami satu kampung.. kenal husband dari kecik darjah lima..tak sama sek.. sek kami ni suka join aktiviti sama tu yg kenal... tapi tak baik sebab dia memang dah admire ta dari kecik.. kahkah.. perasan ita ni.. lama tak jumpa bila jumpa balik kat UTM.. dia tolong beli tiket bas balik.. hehehehee

How long did you date before you got engaged?
banyak kali jumpa dah satu U la katakan.. heheehhe

Where did you meet your spouse?
jumpa balik bila dia dtg kolej ita atas pesanan abah ita suruh tengok-tengokkan ita.. hehehehe.. jadi jumpa la waktu tu.. mula jumpa dia ckp kat orang yg tukang panggil tu ita ni sepupu dia.. hhehehee

Do you have any children?
Alhamdulilah.. 2 orang setelah 2 kali gugur... dapat Fathnin setelah 3 tahun kahwin..
Fathnin Farisa Binti Fariz ( 3 tahun 7 Bulan), Muhammad Fateh Bin Fariz ( 11 Bulan )

Do you have any pets?
dulu di Malaysia ada bela ikan.. tapi husband yg bagi mkn.. ita suka tgk je..

Do you own or rent?
kat Malaysia rumah beli.. sekarang disewakan.. kat Nihon ni sewa la rumah kecik...
Kereta ada 2 kat Malaysia.. satu lum abis bayar satu dah.. bagi kakak dengan ayah jagakan..

Do you live in the country,city/town?
Yokohama, japan.. yokohama city kedua terbesar selepas tokyo.. tu yang mahal semua benda.. hehehe

What is your favourite activity you do together?
wah banyak.. setiap hari solat jemaah paling ta suka.. tapi dulu di msia kami suka g main bowling, jln2 shopping complex dan yang paling best bila santai2 sambil sembang-sembang...

Do you have a favourite vacation spot?
Nak tulis banyak.. tapi yg pasti nak pergi Mekah lagi...Insya Allah...

How many siblings do you have including in-laws?
ita ada 3 adik beradik dan so ada 4 termasuk abg ipar.. belah suami adik beradik 4 orang jadi termasuk ipar ada 7.

What mosque do you attend?
kat jepun ni tak pernah g masjid.. heehheeh.. tapi kat Msia selalu la gi tambahan bulan puasa semayang terawih..

Is this the mosque you got married in?
tak.. ita nikah kat rumah je.. heeehhe

What town is your current address?
Yokohama-shi, kanazawa- ken, Japan.

Do you work or stay at home?
sekarang cuti tanpa gaji kali kedua.. dulu pernah ikut husband gi Adelaide, Australia...

Where did you go for your honeymoon?
Em.. tengah belajar mana ada honeymoonnya.. Pas kahwin tu la husband bawa g adelaide...

Leave a piece of marriage advise.
Dalam perkahwinan ni banyak juga cabarannya jangan ingat manis je.. yang penting memahami satu sama lain, bertolak ansur dan jangan penipu pasangan.. pasangan adalah orang yang paling rapat jadi akrab la denganya.. dan terima seaadanya.. cewah.. heeeheh

0 Comments:

Post a Comment



There was an error in this gadget

About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG