28 April 2009

Bun bercheese


Pelbagai resepi ita cuba untuk dapatkan roti yang lembut. Harini ita buat bun bercheese senang.. Alhamdulilah.. rotinya lembut dan sedap makan panas-panas.. walapun dah sejuk tetap gebu lagi.. resepi ni dari Mat Gebu.. Thanks Mat..


Bahan-bahan
120 ml air
250 g tepung roti
30 g telur
10 g susu tepung
40 g mentega
40 g gula kastor
1/2 camca teh garam
1 camca teh instant yeast


Cara-cara
1.Masukkan kesemua bahan mengikut turutan ke dalam bread maker.
2.Pilih setting utk doh dan on kan. Tunggu sampai siap.
3.Keluarkan doh dan tumbuk utk membuangkan udara. Bahagi 12 dan bulat2kan. Rehatkan 10 minit.
4.Sapukan telur dan taburkan cheese di atasnya.
5.Bakar dalam oven yg telah dipanaskan pada suhu 180C selama 12 minit.

0 Comments:

Post a Comment



About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG