02 August 2009

Hanabi

Semalam hari sabtu hari yang amat penat sampai terbawa-bawa penatnya sampai hari ni.. Mana taknya semalam pergi main badminton pagi tu dari kul 8 pagi sampai 1 petang.. balik dari main badminton lunch kejap dan lepas asar je terus naik bas ke yokohama untuk Hanabi ( tengok bunga api ).. Musim panas kat sini ada upacara hanabi ni.. jadi setiap bandar buat upacara ni.. so ita tengok yang Yokohama punya la.. punya la ramai manusia... train pun penuh ... waktu balik jangan kata la... kami pergi agak awal sebab nak pilih tempat yang sesuai untuk duduk sambil tengok bunga api.. ita pergi dengan 5 family dan 2 adik ynu.. mulanya ros onigiri pun nak datang tapi tetiba tak jadi aisyah kata anaknya demam.. dah 2 kali tak de rezeki nak jumpa ros ni.. harap lain kali boleh jumpa ye ros...


duduk lepak untuk hanabi berlatar belakangkan kapal Asuka ii









ada banyak lagi gambar tapi tengok yang ni je la hihihih

4 Comments:

  1. blogresipi said...
    Ramai yg pegi tgk hanabi neh ye... meriah!
    emilia said...
    wah kt sne nmpk sgt beriah yer siap ade kpal besor tu..cntek2x srnk tgk gmbr2 hanabi kt tmpt2 lain..:)
    ieda said...
    dik cantik gamabar percikan bunga api nieh .. pandai adik amik
    ermm kapal tuu nampak havoc sgt kann
    kalau dpt naik kan best .. huhuhuh
    Noorhodza said...
    Teringin nak ke Yokohama lagi... last pergi Feb 1991, last 2 year tak sempat nak ke sana.. cuma ke Tokyo aje.. Seronok kekadang tgk budaya org Jepun ni kan..

Post a Comment



There was an error in this gadget

About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG