11 August 2009

Roti jala inti sardin



Buat minum petang tadi sedap juga roti jala makan dengan sardin selalu asyik makan dengan kari daging je.. ni pun kes terliur tengok kat rumah kak hana hari tu.. hihihii.. dah berkali2 buat tapi baru sempat nak ambil gambar ...

bahan-bahan ( 20 ketul )

2 cawan tepung gandum
1 biji telur
4 sudu minyak masak
sedikit garam
sedikit kunyit
2 cawan air ( kalau cair kena tambah tepung sikit)

@@ Inti sardin @@
* 1 tin kecil sardin
* 1/2 biji bawang besar- potong dadu
* 1 sudu kecil jus limau nipis/ kasturi
* sedikit minyak untuk menumis
* garam, gula secukupnya
* 2 sudu besar ss tomato


cara-cara
1.masukkan semua bahan kedalam blender.
2.Putar hingga semuanya sebati dan pekat.
3. panaskan kuali non stick dan jala..
4. setelah kekuningan angkat
untuk inti

0. Utk Inti :
1. Tumis bawang besar sehingga layu.
2. Masukkan sardin yang telah dilenyek dengan garfu.
3. kemudian masukkan soso tmat
4. Akhir sekali masukkan garam, jus limau . Adjust kan rasanya.
5. Bila dah siap bolehlah tutupkan api.
gulung roti jala dengan meletkan inti sardin didalam nya.. gulung mengikut kesukaan..

5 Comments:

  1. blogresipi said...
    Waaa jelas jaringan jala2 tuh.. terliur kite tgk... makan ngan sardin harus la sedap jgk... mintak seketul dua kak... :D
    Watierman said...
    Terasa lak nak makan roti jala ni ita...ada lagi tak?...Malazz tapi nak makan...
    fajar said...
    setiap kali masuk blog ni, mesti rasa lapar. sbb gambar2 kat sini begitu la mengiurkan! untung la fariz dpt mkn yg best2 selalu. :)

    p/s: gambar yg diambil pun sgt cantik.
    ♥Itajeff♥ @Something To Share said...
    Salam Ita..(ehh..sama lak nama!!)
    kak jumpa blog ita dr blog watierman...sukalah, byk resipi...inshaallah boleh dicuba yer...gambar2pun cantik..
    salam perkenalan dari kak ita :-)
    Juwita Jamaludin said...
    to ijan.. heeheh yela nak makan kena la buat ijan..

    to kak watie.. ita kalau malazz.. lapo la anak beranak kak.. ehheh tak de tmpat nak beli..

    to fajar.. thanks singgah blog saya yang kekurangan ni.. biasa2 je gmbar suka ambil gambar sebab minat..

    to kak itajeff.. thanks singgah blog.. saya dah g blog akak suka banyaknya rose collection

Post a Comment



There was an error in this gadget

About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG