07 July 2009

Shonan Hiratsuka Tanabata Festival



Minggu lepas ita berkesempatan ke Tanabata festival.. ita pergi di shonan Hiratsuka ini adalah untuk area kanagawa ni la.. ada banyak lagi tempat kalau di Japan ni.. so ini yang paling dekat dengan area ita ni.. mula tak terfikir nak pergi.. tapi aisha shaheer yang ajak tu yang pergi tu... lagi pun dah tinggal kat negara orang apa salahnya rasa pengalaman yang menarik ni kan.. bagi ita amat meriah dan colourful best juga.... Festival ni sebenarnya diorang tulis wish diorang dia atas kertas yang dipanggil tanzaku paper ( colurful, small strips paper).. kemudian diorang buat bamboo branches cantik dan berbagai bentuk.. dan bentuk2 tu ada maksudnya sebenarnya.. heheheh .. kalau nak baca lebih lanjut boleh klik kat sini.. layan la gambar2 sepanjang Tanabata ni..






comelkan pisang-pisang ni...




3 Comments:

  1. Cioara Andrei said...
    Foarte interesat subiectul postat de tine, m-am uitat pe blogul tau si imi place ce am vazu am sa mai revin cu siguranta.
    O zi buna!
    blogresipi said...
    Cutenye pisang2 tue kak... kreatip pulak diorang neh design pisang.heheh
    Juwita Jamaludin said...
    tula.. nak je rasa.. nak buat coour2 tu takde stok.. heehhehe

Post a Comment



Share it

About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG