06 July 2009

Choco Cheese Muffin



Salam kembali.. hehehe.. Nama je cuti tapi kadang curi-curi juga jenguk blog ni ngan blog kawan-kawan heheheeh.. Kadang rasa rindu juga.. hehehehe.. Terima kasih kepada kawan-kawan yang tinggalkan pesan pada ita.. seronok rasa bila ada kawan-kawan yang merindui ku.. hehehe.. ita amat menghargainya... sebagai hadiah nah ambil muffin ni sorang seketul.. eheheh ( sedangkan dah abis dah )..Resepi dari kak hani ( ringgo) thanks ye kak... sedap muffin ni... ita C& P ye..

Bahan-bahan ( 10 biji )
140gm choco chip
100gm cream cheese
80gm butter
2 biji telur size M
60gm gula
100gm tepung gandum
2sk baking powder

Cara-cara
1.Panaskan oven ke 180℃.
2.Potong dadu 1cm cream cheese dan butter. cairkan bersama choco chip dengan kaedah double-boiled. bila dah cair, angkat dari api, masukkan telur dan kacau dengan whisk. (cream cheese tinggal ketul2 kecil putih pun tak apa)
3.Tambah gula dan kacau lagi.
4.Ayak tepung bersama baking powder kedalam adunan dan kacau dengan spatula.
5.Masukkan kedalam bekas muffin 70% penuh dan bakar selama 20 minit.

3 Comments:

  1. blogresipi said...
    Dah balik dah Kak Ita kite nie yer... balik2 terus wat muffin tue... tiga ketul jer ke yg ade kak? tak cukup nie.kite datang satu lori neh... hehehe
    Chik Mi said...
    welkem back dik wah beshnya ade muffin bekasnya pon comeiiiiiii
    Juwita Jamaludin said...
    to ijan.. itu yang tunjuk banyak lagi tu ijan dalam tray tu.. heheheh

    to kak mimi.. hehe thanks kak.. rindu la

Post a Comment



There was an error in this gadget

About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG