Salam semua. Dah abis baca tentang diri ita tu.. hihihii.. habis semua rahsia terbongkar ye. Tengah malam-malam menulis macam-macam yang terkeluar ceritany. Ok la semalam buat panna cota untuk berbuka puasa suami. Buat pun dah lambat macam cerita kak azlita ia memang lambat sejuk tapi takut tak sempat suami nak makan ita letak dibahagian chilled didalam peti sejuk cepat sejuknya. Alhamdulillah memenuhi citarasa kami sekeluarga. Ita suka panna cota ni lembut dan nak makan pun sedap sebab ada buahan yang di blender diletakkan diatasnya.
Untuk resepi ini ita buat 2 bancuhan. Sebab panna cota memang tak rugi cuba. lagi pun nenas ni ada banyak takut nanti fathnin makan berebut-rebut plak. Jadinya biar puas kami makan sekeluarga.
Resepi ni dari rumah kak Azlita. Tengok panna cota kak ita terus terliur nak buat. Resepi asal dari gert tapi sumber dari kak nor. Katanya resepi ni adalah resepi dari mango panna cota. Terima kasih semua yang menyumbang kepada resepi ini. Ita share disini pula yek.
Pineapple Panna Cota
Bahan-bahan
7 gm gelatin
3 camca besar air
2 1/2 cwn susu segar
1/4 cawan gula halus
1 camca teh esen nenas
sedikit nenas dalam tin di potong dadu dan separuh darinya di blender halus.
Cara-cara
Labels: puding
mmg sedap pana cota ni sebab dia lembut je kan.. so bila lalu kat anak tekak tu rasa licin aje.. hihi
Tiap kali singgah sini mmg buat ira terliur je...
cantiknya panna cota tu ita.. akak x reti lg buat nie... alangkah bahagianya jika dapat makan yg ita buat nie... nampak sedap sesangat tau
sejuk ...nyaman je terasa masuk kat tekak...bestnya....:)
sedapp ni makan dalam cuaca panass...
rajin kak ita buat dessert ni..kalau nani pon sama...nani lagi suke buat dessert sebenarnya..sebab boleh present cantik2, comel2, gitu. ini kalau makan time musim panas terik mcm sekarang memang maveles la...
supplements for anxiety | Allergy Medicine For Dogs | ppc campaign management