20 March 2009

Dah Beli Kereta (Toyota ESTIMA)

Banyak benda yang nak kena fikir kalau nak pakai kereta kat Jepun ni. Kalau setakat beli sahaja, rasanya memang mampu. Masalahnya ialah dari segi parking. Kat rumahpun parking berbayar. At least 30,000 - 40,000 Yen sebulan memang tak larilah. Tu tak masuk lagi travel g mana-mana. Pendek kata, masalah parking cost nilah yg membuatkan kami berfikir panjang sebelum nak pakai kereta kat sini.

Tapi baru-baru ni kitaorang ternampak kereta Toyota Estima second hand jer, tapi still cantik. Sport ream, tinted windows,siap ada roof/sun screen lagi ...colour putih. Memang before thispun memang kitaorg minat sangat sama ada Wish or Estima. Colour favourite plak hitam or putih. . So, kebetulan pula terjumpa Estima putih yang cantik & harganya tak mahal. Pikir punya pikir last-last abang Ita angkat jugak kereta tu. Bukan apa, sebab kereta ni boleh parking dalam rumah & parkingpun FREE. Masa mula-mula beli suami banyak juga pandu tapi sekarang ni Fathnin jer yg selalu pandu :)
Kitaorang beli 1000 yen jer, kat Kids Off...hehehe, jangan marah a....





7 Comments:

  1. farafahmiadamdaania said...
    waaa bole bwk blk msia tu...;)
    kyo_9 said...
    aduss.. tipah tertipoo lagi..
    hehe, mahalnye sewa parking kat tempat cikgu.. kawan2 saya nyer tempat kebiasaannya x sampai 10000 yen pon sebulan..
    Juwita Jamaludin said...
    A'ah Fara, tak payah pening-pening nk pikir tax hehehe.
    Cikgupun x check bebetul, cuma dengar2 jer dr org2 yg dh lama duduk sini.
    fara said...
    tahun bile kete tu ta?
    Juwita Jamaludin said...
    kete ni memang nampak real tambah letak kat tanah and ambil gambar.. heehhhe.. ini semua keje suami ta ni.... nak pandu dia senang je tak yah lesen,... heeheheh pakai control...
    Fatin Helmi said...
    hahhaha.. ita.. fatin pun terkena.. hehe.. kami pun sama ita.. kalu pakai kereta.. parking kene bayar.. tp fatin tak pernah check bape sebulan.. since sini teksi tak mahal sgt.. so ok la lagi kot tak pakai kereta.. (plus tak reti mandarin.. kan susah kalu nak berjalan)
    sue-sama said...
    comel la entri ni! :)

Post a Comment



Share it

About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG