11 March 2009

Chinatown & Motomachi, Yokohama Japan

Baru-baru ni ikut abang dengan aliza pergi imegresen kat yokohama. Bangunan tu dekat je dengan Chinatown dan Motomachi.. Jadi sempat la tengok kat area tu.. Kat Chinatown banyak la kedai barangan china kat sini ita tak beli apa pun hanya jalan2 je.. sepanjang jln kat chinatown tu banyak sangat kedai pau macam2 rupa.. Chinatown ni mana2 negara ade.. tapi ni versi yokohama..






Dah penat jalan kat Chinatown pergi plak Motomachi.. Kat sini banyak barang-barang berjenama dengan ade juga kedai2 baju yang tengah buat sale .. maklum la hujung winter ngan spring nak menjelma.. jadi ada la juga beli sehelai dua baju... best juga kat sini sebab cantik pemandangannya.. ita tak ambil gambar banyak sebab sibuk tengok baju sampai lupa ambil gambar. Dahla tertinggal digital camera so pakai camera handphone je la...

2 Comments:

  1. kyo_9 said...
    China town di Jepun amat berlainan dengan di Malaysia.. sini lebih pada makanan dan gerai2.. di Kobe pon ade juga china town..
    Juwita Jamaludin said...
    memang chinatown yokohama lain sikit.. kalau kat adelaide dulu pun lain jugak banyak gerai2 sayur asia.. seronok..

Post a Comment



Share it

About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG