06 September 2011

Aktiviti Felt Anak- anak


Salam semua. Moga sihat-sihat hendaknya hari ini. Hari ini tengok gambar-gambar dalam SD kad nampak gambar aktiviti anak-anak yang ita buat baru-baru ini. Anak-anak ni kalau buat aktiviti-aktiviti kraftangan ni memang suka. Jadinya ita buatkan aktiviti felt ni sebagai aktiviti mereka. Ita sejak lepas puasa ni belum lagi mula balik kelas kraf anak-anak ni. Hanya kalau Fathnin nak buat kraf dia ita beli buku KUMON atau di daiso yang memang untuk kraftangan tu. jadi dia akan guna buku tu je. Nak buat atau adakan aktiviti ni perlukan kreativiti dan penumpuan dengan anak-anak. Moga ita semakin rajin dan bersabar untuk membuat semua aktiviti2 ini. Yosh ganbare Ita...:)


Fathnin Farisa


Muhammad Fateh

Okla sekadar untuk tatapan Fathnin dan fateh dimasa hadapan ita simpan semua gambar-gambar ini disini..:)


Peralatan





Tekun Fathnin




Fateh pun tekun


Tada.. hasilnya

12 Comments:

  1. Deliah's Deli said...
    mmg seronok bt felt craft ni..ralit!

    *anak2 siapa la yg comey2 ni..:)
    Amie said...
    usia kanak-kanak begini memang mudah menerima pelbagai benda kreatif / hasilkan kraftangan.... mereka tentu seronok dapat buat sendiri!
    Along Maklong said...
    comel & kreatif..
    nanti kalau cucu maklong besar sikit lagi.. bolehlah tiru..:)
    cucu nenek di liverpool said...
    Rajinnya ita, kagum kp.
    ☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...
    kalo dah namanyer cikgu even tak mengajar pow mesti ada idea untuk aktiviti ngan kids kat umah khennn...bertuah ada mama serajin ngan akak ni...
    Ummi said...
    Ita...baru-baru ni pun akak diperkenalkan dgn barangan kraf Felt nih...adik ipar akak buat...pastu anak asyik kacau jek, last2 dia kurangkan buat, dah jadi pembekal barangan Felt lak, siap order dr Indon stok...geng2 dia yg buat Felt ni pakat order dgn dia... Tp dh jangkit gak kat adik akak yg cikgu kat kelantan tu...laku komain anak2 murid lak beli...tp dia wat yg simple n leh jual murah jek...kang ada anak murid x belanja kantin kang...hehe.. Anak2 akak pun minat nak buat sbb dah dpt tnjuk ajar dr mak2 sedara, tp blm masa lg nak buat..xda masa la kat U..hehe
    yatie chomeyl said...
    I nk buat jugak tp hari tu buat felt train dgn my baby,comot pulak. buatla tutorial step by step kat for dummies in felt craft macam I ni hehe
    nuwairani ismail said...
    nani pon nk belajar jugak la mende2 mcm ni...comel!
    Juwita Jamaludin said...
    del betul ralit dibuatnya.. anak2 suka aktiviti gini.. maknya yang kena rajin

    kak ami.. tula.. diorang seronok ita la kena ganbatte rajin buat aktiviti untuk anak2
    Juwita Jamaludin said...
    maklong.. hihi .. nanti cucu besar sikit boleh buat ye mak long

    kak pi .. anak ita tak sekolah jadi ita kena rajin sian diorang
    Juwita Jamaludin said...
    ayu.. tak juga akak cikgu untuk budak kecil ni selalu fail sebab garang mama diorang ni.. hahahaha

    kak ummi bagusnya siap buat bisness lagi.. ni suka2 je ni kak
    Juwita Jamaludin said...
    yatie.. nak buat step by step ye.. hihi kita ni tak la pandai sangat tapi untuk anak2 je ni..

    nani.. cuba la buat best

Post a Comment



There was an error in this gadget

About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG