11 September 2011

Rumah Terbuka Yokohama 2011



Salam semua. Masih mood rayakan. Banyak betul entry tertunggak yang ingin dikongsi bersama. Jadinya kena kuat untuk masukkkan entry. Tapi entry tertungguk yang banyak tentang tempat yang dilawati. Tak banyak pun ada 2 je nak simpankan disini untuk kenangan dihari kemudian.

Mingggu lepas ita dan kawan-kawan diYokohama ni buat Majlis Raya untuk warga Yokohama dan kawan-kawan yang mengenali kami di kawasan berdekatan Yokohama. jadinya ajak juga kawan-kawan yang dari Chiba, Tokyo. Alhamdulillah agak meriah dan macam-macam makanan ada. Kami buat acara potluck dan 5 orang yang kongsi untuk buat majlis ni. Terima kasih pada kak mekti sebab tempahkan dewan yang amat selesa ini. Dewan ni dikawasan rumah kak mekti. Dewan yang luas dan mudah nak buat majlis apa-apa sebab disediakan ruang untuk kita solat, bilik air, dan dapaur kecil untuk panas lauk pun ada disini.

Untuk menu hari tu ada Nasi impit, kuah kacang, satay, soto, mee bandung, lemang, rendang 2 jenis,roti jala, nasi briyani dan setnya, pizza, tart,puding karamel, kek, triffle, coklat dan buah-buahan. Seronok bila masing-masing bawa sedikit seorang makanan. Jadi meriah sangat sambutan raya tu.

Untuk majlis ni ita masak mee bandung, nasi briyani, lemang, rendang, blueberry crumble pie, peach cheese tart dan triffle. Alhamdulillah semuanya habis.. penat memasak pun hilang...:)

Ita kongsikan gambar-gambar sekitar majlis tu untuk kenangan akan datang.


Dengan kak nie dan nik dari Chiba



Dengan Jue











Antara juadah yang disediakan.. banyak lagi sebenarnya..:)

30 Comments:

  1. ☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...
    Uwaaaa x der rezeki nk jmpa akak n mknan itew
    Nk buat Mcm mana khennnn
    Byk akak msk ek
    Rajin betul la
    Yatie Kwn jue ader g x??? (~_~;)
    Cheq Sue said...
    slmt pagi ita... mmmmm seronok kan dapat kumpul ramai2 masing2 bawak juadah sendiri...
    Mas said...
    wahh..meriahnya...
    seronok tengok.....
    sue said...
    wah...seronok benarr ni kalau dapat pegi open house yokohama ni
    dZana said...
    aslkmu ita.. meraihnya raya ita ni.. seronok bila dpt berkumpul mcm ni.. dgn food yg sedap2 semuanya..
    アヌム ちゃん said...
    macam2 juadah ade.nyummy..kak ita maintain kurus je kan.tips2.heee
    Ira said...
    Red velvet cake tu sedaaaapp! sape buat? boleh la order lain kali ;)
    ibundo said...
    selamat hari raya ita.
    wah lemang pun ada..
    lemang ori ke lemang instant ni..
    H.J said...
    nasi tu yang nampak menarik tu..hehe
    Kak Sam said...
    Mak ai banyaknya makanan. Bila le agaknya akak nak pandai buat semua tu.
    Gee® said...
    waaa....raya di perantauan, meriah nampak... seronoknyaa...lemang & rendang pon ade...
    Ida,Japan said...
    slm ita....seronokn bila kumpul ramai gini, banyaknyer ita msk, sume bunyi sedap2 belaka tu....k'ida siang tadi pun kami ada Jamuan Raya group kami kt sini...kenyang mkn siang tadi lum abiss lagi...byk sangat makanan, tu pun semua tak leh masuk perut...
    Mieza said...
    meriahnya org jepun wat open house..mcm2 ada..terliurrrrr
    quinnie said...
    salam kenal ita...sedapnya menu raya..saya sabtu hari pun buat open house kat rumah nih..tak sempat nak tangkap gambar sebab penat sgt..hehhehe...

    best tengok puding strawberry kat bawah tu...ingat nak buat jugak lah resepi kaknor nih kebetulan ada mangga kat rumah....:)
    yatie chomeyl said...
    nampak selesa dewan ni, panas2 ni nak dewan yg ada aircond br best nak makan2 ye tak?
    Chik Mimi said...
    wah meriahnya ita tak terasa duduk kat perantauan kan
    Sue @ Nenie said...
    Salam Kak Ita..Wahhhhh syoknya raya n makan ramai2 gitu..He he he Main tulis2 kat papan itam cenggitu, mesti ingat zaman2 sekolah dulu...
    ieda said...
    banyaknya juadah dikk ..
    lapoor lak rasanya :)
    cucu nenek di liverpool said...
    wow..meriah2!
    Intan Suhana said...
    meriahnye raye kt yokohama. tgk kek2 tu buat terliur nk terkam je skang hehe...
    Juwita Jamaludin said...
    ayu.. tula tak de rezeki nak jumpa tak pe nanti datang yokohama cakap ye.. yatie tak datang sebab suami dia ada kerja nak disiapkan..

    sue.. memang seronok kumpul ramai2.. suka penat memasak pun hilang
    Juwita Jamaludin said...
    mas.. seronok mas.. jumpa kawan2

    sue.. ini la raya perantauan.. kalau tak tak rasa raya
    Juwita Jamaludin said...
    kak dzana.. hihii seronok kak kumpul dah jarang jumpa macam semanga

    anum.. ilusi je tu.. dah mok2 dah tu.. susahnya nak kurus balik
    Juwita Jamaludin said...
    ira .. yang tu adnin buat sedap kan..:)

    ibundo.. itu lemang buat sendiri tapi buakan bakar punya hihih lemang perantau
    Juwita Jamaludin said...
    h.j.. hihi sedap nasi tu nasi beriayani ayam tau

    kak sam.. ita pun tak pandai sangat kak.. masak2 biasa2 je pandai kak
    Juwita Jamaludin said...
    kak gee.. tula kak ini la nak rasa meriah pun kalau tak tak rasa raya..

    kak ida.. saja bagi orang makan nak masak selalu nanti tukang masak yang mok2.. tu maska bila ada orang makan tu
    Juwita Jamaludin said...
    mieza.. seronok buat open house dengan kawan.. meriah rasa

    quinie... ita ambil gambar pun pagi tu.. yang lain ni snap waktu tengah hidang.. hihihihi
    Juwita Jamaludin said...
    yatie.. nasib aircond memang selesa dewan ni .. suka sangat

    kak mimi tul kak.. jumpa kawan2 tak terasa sangat duk perantauan
    Juwita Jamaludin said...
    sue.. tula saja bagi rasa raya sikit..

    kak ieda.. makanan dah abis dah kak..:)
    Juwita Jamaludin said...
    kak pi.. seronok juga kat tempat akak lagi ramai kan

    intan tempat intan lagi ramai kat sini ramai yang balik

Post a Comment



There was an error in this gadget

About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG