03 September 2009

Watermelon Smoothie



Minuman untuk berbuka puasa hari ni. Alhamdulilah segar tekak setelah seharian kekeringan. Resepi dari kak yani..Thank you kak..

Bahan-bahan ( 4-5 orang )

* 500g tembikai
* 200ml susu segar
* 100ml plain yogurt
* 3 sudu besar gula
* sedikit hirisan tembikai utk hiasan
* sedkit chocolate chips utk hiasan
* Daun pudina utk hiasan

Cara-cara

1. Potong dadu tembikai selebih kurang saiz ais kiub dan buang bijinya. Frozen tembikai tadi lebih kurang 4-5 jam.
2. Masukkan tembikai yg dah difrozen ke dalam mixer/blander. Masukkan juga susu segar,yogurt dan juga gula. Kisar sehingga jadi bentuk smoothie.
3. Tuangkan ke dalam gelas yg sesuai dan hias dengan hirisan tembikai, chocochips dan juga daun pudina.
4. Sedia utk diminum :)

4 Comments:

  1. kew_chop said...
    waa sedapnye. leh try gak.. menggoda betulla tgk resepi kat blog kak ita..
    NorNaza said...
    Nyum-nyum..tengok rupa pun dah tau mesti sedap smoothie ni..menarik the boom!!
    Chik Mi said...
    Ita cedapnya cemuti tu akak nak buat tpkan kat cni sejukkkk,asyik ujann aje,so no ice2 la semuanya suam aje.macam baik la pulak boleh jaga kesihatan
    Juwita Jamaludin said...
    to murni.. heheh bagus jalan2 blog orang ni dapat idea nak masak.. heheh

    to kak nor.. sedap kak alhamdulilah..

    to kak mimi.. yang itu tak dapat tolong .. hehehe kena panas baru sedap minum kak

Post a Comment



There was an error in this gadget

About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG