14 June 2012

Ume Di Negishi Park

Assalamualaikum.. Selamat malam. Malam ni nak sambung lagi masukkan gambar jalan-jalan lepas yang banyak di dalam kamera ni. Seperti yang ita kata banyak sebenarnya bayangkanlah beberapa bulan ita tak berapa aktif berblog disebabkan kesibukkan tak sempat nak kongsikan disini. Tapi bila tangok gambar dalam kamera ni sayang sangat. Lagi satu saja ita kongsikan disini untuk tatapan kawan-kawan yang tinggal di Yokohama ni yang nak mencari idea untuk berlibur bersama keluarga. Di jepun ni kalau nak tengok sesuatu contoh nya bunga kena ada waktu nya. Takut terlepas pula bunga atau acara sesuatu tu.Jadi bagi sesiapa yang inginkan panduan boleh lah tengok-tengok ye.

Pelbagai bunga yang ada disitu 

Kebetulan pada hujung bulan 3 akan ada bunga ume di jepun ni. Bunga ni lebih kurang sakura tapi kecil sikit. Bunga ume akan keluar dahulu sebelum tibanya musim sakura. Ada juga bebarap warna tapi yang biasa warna pink kuat dan putih.Pernah bersembang dan tanya Aisha dimana bunga ume yang banyak di Yokohama aisha cadangakan di Negishi Park. Kebetulan sewaktu pulang dari menghantar bentou lalu di kawasan Negishi ni dan terus teringat akan bunga Ume dan waktu tu bunga Ume memang sedang kembang.Bagitahu papa Alhamdulillah papa nak cari dan singgah ke taman tersebut sekejap. Dapat la ita ambil gambar sementara anak-anak main bola dan ita bergambar sekejap. Bagi yang ingin ke taman ini boleh ke link ini dan ada parking yang agak luas juga disediakan tetapi dengan bayaran. Taman ini masuk percuma bagi ita taman ini adalah taman yang luas dan pada musim sakura taman ini pun adalah salah satu taman yang cantik untuk berhanami.

dari kawasan parking dan turun tangga


Memang ada kawasan khas untuk ume sahaja

pelbagai bentuk dan warna ada .. SubhanAllah cantik

Fateh main bola dengan papa dan kakak





dah penat jom kita balik..:)

9 Comments:

  1. ieda said...
    cantiknyaa juu tempat nie ..
    suke akk tgk ;)
    syoknyaaa kalau dpt pegang semua bunga2 nie kan ;)
    ieda said...
    cantiknyaa juu tempat nie ..
    suke akk tgk ;)
    syoknyaaa kalau dpt pegang semua bunga2 nie kan ;)
    アヌムちゃん said...
    kireiii~~
    ☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...
    kat sana byk koen kena bayar ekkk
    kat sini semua free
    ituew yg best dok area kampung ni ngeee
    Qasey Honey said...
    cantik pemandangan kt sna...terpegun mlihatnye...
    herbalife malaysia said...
    Info yg bagus...thanks.
    dapurCikWan said...
    subhanallah... cantik2 semua kak... yg pink tu mesti sakura kan... cikwan teringin nk tgk depan mata
    FnF Simple Life said...
    speacial kan...pokok yang berbunga tanpa daun...suka sgt...
    Nur-nba said...
    Tak berkelip mata memandang bunga2 yang cantik tu..

Post a Comment



Share it

About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG