26 January 2010

Eggless Chocolate Banana Cake


Best juga cuba resepi kek tanpa telur ni.. ita tengok ramai yang dah cuba.. jadi ita buat Eggless Chocolate Banana Cake sebab ada pisang kat atas almari tu. sedap dan mudah resepi ni.. ita saja tambah pecan dan kismis dalam tu saja nak habiskan stok kat rumah ni. resepi ni share oleh ijan tapi ita cnp dari rumah emi.. maaf ye malas nak translate so dalam english la ye..

Eggless Chocolate Banana Cake

(adapted from egglesscooking.com)

◦DRY INGREDIENTS
◦Whole Wheat Pastry Flour 2 cups
◦Granulated Sugar (See Notes) 1 and 1/3 cup
◦Cocoa Powder 2/3 cup
◦Baking Soda, 1 and 1/2 teaspoon
◦WET INGREDIENTS
◦Canola Oil 1/4 cup
◦Hot Water 1 and 1/2 cups
◦Vanilla Extract 1 teaspoon
◦Bananas, mashed or pureed 1 cup
Yield: 1 Bundt cake. (I think it will make two 8-inch layers or one 9×13 inch cake as well)

1. Preheat the oven at 350F/180C. Spray a bundt pan with non stick cooking spray.
2. In a large bowl mix together the dry ingredients and keep it aside.
3. I pureed 2 small size bananas with little water to measure 1 cup of puree.
4. To the flour mixture add the canola oil, hot water and vanilla extract; mix well.
5. Now add the pureed bananas and blend thoroughly.
6. The cake batter is quite “water-y”. Pour the batter in the prepared pan and bake for approximately from 45-60 minutes or until a toothpick inserted comes out clean.

0 Comments:

Post a Comment



There was an error in this gadget

About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG