07 April 2010

Tokyo Tower


waktu malam

Sebelum gambar pergi tokyo tower tu basi baik ita letak diblog.. nanti dah lama rasa tak seronok plak nak bercerita.. esok Fathnin mula bersekolah tu yang mama dia nampak agak busy sebab nak ajar itu dan ini sambil siapkan barang2 dia.. sambil2 tu buka blog dan upload cerita tokyo tower ni..


sambil jalan ke tokyo tower

so untuk pergi ke tokyo tower ni kami menaiki train yamanote line terus ke hamamatsucho dari shinjuku. Jalan lebih kurang 10- 15 minit sampai la ke tokyo tower.. sebelum sampai ke tokyo tower tu ada sebuah temple disitu.. kami tak singgah pun hanya amik gambar dari tepi je.. ( sebab bukan berkenaan dengan agama kita... )



namak tak tokyo tower tu..



memperingati orang dah mati kot...

untuk naik ke Tokyo tower ada 2 ketinggian. Untuk ketinggian pertama bayaran 800 yen bagi dewasa.. dan bagi ketinggian kedua bayaran 600 yen. kami hanya menikmati ketinggian pertama sahaja sebab waktu menunggu bagi naik ke ketinggian ke 2 agak lama.. hampir sejam..




lihat la bandar tokyo yang amat pesat dan padat ini... huhuhuhu.. patut la parking mahal.. sebab tanah dah abis dah..




4 Comments:

  1. Watierman, rmanbkr said...
    Tak lama nanti...Penang pun jadi cam tu jugak kot!!....semua rumah atas angin...tak de tanah!
    Anonymous said...
    Salam Juwita. Ada tak student Malaysia kat sana yg tour Jepun masa universiti cuti? Kalau ada dan Ita tahu, boleh tinggalkan pesanan di blog Ita ni tak? Saya berminat lawat Jepun tapi tak der kawan.

    mazni
    kyo_9 said...
    huhu.. jemput la datang Kyoto ntk ziarah sambil panjat menara Kyoto pulak.. ;)
    Juwita Jamaludin said...
    To kak watie.. Yeke kak.. Tentu mahal tanah kat sana ye

    to saudara... Mungkin ada rasanya tapi saya tak pasti ... Saya tak janji sebab adik di yokohama ni sikit je

    to syed memang hajat dihati nak ke kyoto tapi tak tahu bila rezekinya.... Boleh tolong cikgu bawa jalan2

Post a Comment



Share it

About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG