11 May 2010

2 minggu lepas kami ke Harajuku dan Imperial palace.. pergi dengan keluarga Adnin je yang lain tak ikut sebab kurang sihat.. ini pun family adnin yang plan kami ikut je sebab dia orang tahu banyak tempat menarik kat jepun ni.. seronok bila dapat jalan-jalan.. hanya sekarang ni cuaca dah mula panas dan badan pun mula letih bila berjalan banyak sebab kurang air.. baru jalan sikit dah nak minum.. sampai berbotol2 air dibeli.. sebab yang bawa pun habis..



Tempat pertama disebelah station Harajuku adalah Meiji Jingu Shrine... dibina pada zaman Meiji.. memang bila jalan2 di kawasan ni suasana pokoknya macam berada pada zaman meiji .. hanya tak naik kuda je.. hihihi.. jauh juga berjalan baru sampai ke shrine tu.. kat situ banyak la aktiviti bagi orang jepun yang melawat seperti bayar nazar, sembahyang, upacara perkahwinan.. bagi kita sekadar melihat-lihat je untuk tujuan melancong.. ramai juga pelancong asing yg datang...











kemudian kami melalai lorong yg mana semua deretan kedai2 bejenama terkenal... bagi yang mencari barang2 berjenama boleh la ke sini... sudah penat berjalan kami ke Imperial palace.. taman ni sangat besar.. disebabkan penat sangat jalan tak cover semua pun.. so layan la gambar2 di 2 kawasan ni..





1 Comment:

  1. intandayat said...
    salam kak ita. seronok tulla tgk blog akak..ni yg rs cam nk buat blog pasni. walopun post ni dah lama, br ade can nk xplore...
    imperial palace ni kt area kyoto ke kak? coz teringat time gi jepun dulu ade gi tmpt cni gk tp dh xingt nama ape...rindunye nk gi jepun lg....

Post a Comment



Share it

About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG