07 May 2010

BBQ warga Yokohama ( Golden Week)


kaum wanita dan anak2 yang menyertai

Alhamdulilah dah beransur sihat anak2 dan mamanya sekali.. dah lebih seminggu kami dilanda sakit tekak, demam sedikit, batuk dan selsema.. mana taknya hujan dan panas yan tak menentu dalam 2 minggu ni membuatkan ramai yang tak sihat... Jadi sempena cuti golden week tempohari kami tak kemana2 sangat pun hanya menghadiri BBQ di tepi sungai yang dibuat oleh warga Yokohama ni..



tengah sibuk membakar

Meriah sungguh BBQ kali ni sebab ramai juga yang join tapi masih ada lagi warga yokohama yang tak join program ni.. Makanan banyak sampai tak larat-larat nak mengunyah... semua sedap-sedap belaka..



sungai yang sangat sejuk

bila dah selesai makan untuk sesi pertama dan dah solat zohor kami ramai-ramai pakat tukar baju dan nak mandi disungai.. nampak hari panas ingat airnya panas.. tapi tak sejuk sangat .. macam ais.. huhuhu baru letak kaki je dah kebas dah.. tak leh la nak mandi beria macam kat msia... ita celup kaki sekejap je.. tapi papa bagus mandi siap meyelam lagi.. katanya best air sejuk...



kami menang acara bingo tempat kedua

anyway terima kasih pada penganjur iaitu Idanuar dan aishashaheer yang bertungkus lumus survey tempat danmenjemput kami menjayakan program ni..

6 Comments:

  1. ijayuji said...
    Salam kak ita! lama tak singgah sini! byk dah terlepas nii.. btw happy mothers day!! sonoknyer main bbq ramai2 kat luar pulak tu!:D kita kan dh byk g jalan2 kat umah org kan kebannyakkannyer tak nak kuar cbox kat tepi tu, kita ni RAJIN sikit nak tulis komen kat n3 nanti panjang2 jdnyer hihihi...
    E-na Zarina said...
    bestnya bbq tepi sungai! nnt boleh upload gmbr pokok yg piman ngan tomato ita...E-na punya tomato baru kuar putik bunga..harap dpt mkn hasilnya...he he
    Idayu said...
    wah bestnyer mndi sungai! ktorng kat sni kena tunggu natsu br bole camping n mndi sungai, tak sabarnyer nk tunggu.
    demam ker? besalah kn tuko musim..get well soon ok.
    denpry said...
    WAH KAYANYA ENAK YA..RAME2 ACARA GITUAN APALAGI DITEMANI KELUARGA
    ieda said...
    salam dik .. bestnya berkelah dan BBQ di tepi sungai nieh .. dingin jerk kann .. sungai nyer nampak jernih dan berkaca .. best2 ... :))
    Juwita Jamaludin said...
    to ika, kak ena, kak ayu, kak ieda... lama baru nak balas.. hilang mood nak berblog akhir2 ni.. memang seronok berbbq ramai.. happy sangat rasa.. anyway moga2 datang la mood balik nak amik gambar dan blog ni.. hihihihi

    to denpry.. thanks ye singgah ke blog saya

Post a Comment



Share it

About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG