22 October 2010

Sukan Sekolah Fathnin

Dah beberapa hari tak update blog.. harini sejuk je.. anak2 dah tertidur kalau ikutkan hari yang sejuk dan mendung je ni.. mama diorang pun leh je join sama.. tapi tak biasa tidur petang ni nanti buat2 tidur mata tetap terkebil2 jugak.. .. jadi apa kata kita update blog ni..

Sukan sekolah Fathnin ni berlangsung 9 Oktober lalu.. baru hari ni mama dia nak cerita dalam blog.. sebelum ia jadi makin basi baik cerita dan masukkan dalam blog.. bukan apa nanti bila dah balik msia bila teringat kisah2 dia sekolah kat Jepun ni leh la buka da tengok ye tak.. Lagi pun ini adalah sukan pertama dalam hidupnya sebagai seorang pelajar sekolah.. bukan main excited lagi...

Sukan ni bermula jam 830 pagi.. pagi tu awal mama fathnin bangun mana taknya kena siapkan bentou untuk di bawa bangun kul 430pagi gitu .. so dah siap2 bentou semua nak kejutkan 2 kanak2 riang tu lagi dan sebagainya memang rasa macam tak cukup masa.. sukan ni dibuat di sekolah rendah yang dekat dengan rumah kami ni.. gi naik basikal je .. sampai2 ramai ibu bapa yang dah sampai siap bentang tikar lagi untuk duduk di tempat yang disukai masing2.. kami ni tak sanggup nak duduk tengah panas jadi carila celah2 pokok yang tempat tu memang strategik sebab betul2 belakang khemah kanak2 sukan ni. Fathnin bukan main excited sekali nak bersukan...



Yang pastinya sukan di sekolah tadika dijepun ni memang lain dengan sukan di msia.. kalau kat msia ibu bapa duk lenggang kangkung datang tapi kat sini macam2 kena prepare sebab tak disediakan jamuan untuk ibu bapa.. lagi satu kalau nak tgk sukan tu semua kena bawa tikar atau kerusi sendiri takde tempat atau khemas ibu babapa, ibu bapa wajib jadi AJK untuk sukan ni, dan banyak betul acara ibu bapa kena sertai dengan anak2.. kalau tak silap 4 acara yang ibu bapa kena masuk itu belum masuk lagi kalau anak2 yang sekolah itu ada adik atau abang sebab acara untuk adik2 dan abang atau kakak pun ada.. huhuhu bayangkan la sukan mula pukul 830 pagi habis pukul 3.00 petang.. papa yang mula ingat abis pukul 1 dah tak sanggup tunggu dah tambahan adik fateh pun dah penat sebab asyik kerja main pasir dan pokok yang ada kat situ.. so mama cari tempat nak solat jap pastu papa balik dengan adik fateh.. so mama la layan fathnin sampai petang... penat memang penat sebab haritu panas terik juga...Dalam pukul 1215 je berenti sekejap untuk lunch masing2 buka la bentou yang dibawa.. yang lawak kami ni.. boleh la plak sambil tgk sukan makan2 hiihihi.. patut la tgk kenapa orang lain tak makan.. rupanya makan waktu lunch tu.. nasib makan pun yang ringan2 je masa tu keropok dan biskut untuk fateh..




so layan la gambar2 sepanjang sukan fathnin ni.. hanya mama ni yang ambil gambar kesana sesini papa jagakan fateh so tak de la gambar mama.. huhuuhu..





Nobuhirukun anak yuka kawan ita yang pandai cakap english tu

2 Comments:

  1. ijayuji said...
    Salam kak! betul kak kalau sejuk2 asyik nak tidooo jer secara auto kalau TERbaring hihiih..... sukan sekolah jepun kat sini lg 2 minggu, tgh nak bersiap sedia dgn segala bekalan mcm kusi, tikar, cooler box hihihi... kalau kat jepun buat bulan 11 mmg kejang ank murid! :D sejukkk!
    Sidratul Muntaha said...
    comel jer bebudak ni...

Post a Comment



Share it

About this blog

821602_296729d757ea84k5ins587.JPG


822702_052345cc77ea843wlurk88.JPG