Menu favorite abang kalau berpuasa.. ini Garlic bread isnin minggu ni.. sebab biasanya kalau berbuka abang suka makan sup dulu.. jadi buat mushroom soup dan makan dengan garlic bread ni... resepi mushroom soup leh lihat disini sebab sebelum ni pernah buat.. sekarang ni selalu ambil gambar masakan tapi lambat je update sebab tengok kesenangan masa untuk update kadang tu masa ada tapi terpaksa dahulukan untuk anak-anak dan suami.. jadi nak update tu mood tu kena ada.. hihihihi.. so sebab tunggu mood tak muncul2 la menyebabkan blog ni selalu suram je sekarang.. ok la.. ni untuk rujukan ita masa akan datang... resepi dari Fendi myresepi
Bahan-bahan ( 15 keping )
- roti france
- 2 ulas bawang putih
- 2 sudu besar mentega
- parsley kering secukupnya
Cara-cara
- Kupas kulit bawang dan bersihkan. Balut dengan aluminium foil. Bakar dalam oven pada suhu 180 degree selama 15 minit. Atau boleh juga bakar guna oven toaster.
- Bila dah siap bakar, masih lagi dalam aluminium foil, ketuk-ketuk dengan hulu pisau atau lesung sehingga hancur. Masukkan pula ke dalam butter.
- Kemudian cairkan butter dengan microwave. Siap untuk di sapu pada roti. Kalau buat banyak boleh simpan di dalam peti ais. Boleh tahan sampai 2 minggu.
- Potong roti setebal 7mm-10mm. Sapukan dengan garlic butter . Lepas tu taburlah daun parsley. Bakar dalam oven selama 10-15 minit pada suhu 150C