1352. LAKSAM JY
1 day ago
Abaikan muka ikan yang tak cun sebab kepanasan selepas dibakar.. hihii.. yang penting sedap.. cicah dengan air asam sedap rasa.. bila berbuka menu macam ni yang dicari baru rasa lega anak tekak setelah seharian berpuasa..
Bahan-bahan
3 ekor ikan sederhana besar
4 sedu besar kelapa yang diparut ( ita guna kelapa kering je)
1 biji cili merah (nak pedas boleh tambah cili burung)
1/2 biji bawang besar.
2 ulas bawang putih
1/4 inci kunyit hidup
sedikit garam
Cara-cara
1. Tumbukkan semua bahan tadi kecuali ikan.
2. potong belakang ikandan lumur dengan serbuk kunyit dan garam dan masukkan sambal tadi di belakang ikan tersebut.
3. Dan bakar menggunakan pembakar ikan.
Labels: ikan
t kak watie.. dah tak de kak .. kat sini apa2 pun bleh
to kak mimi.. tula kak teringat bulan puasa di malaysia